Tiener / Jongerenyoga

De tienerleeftijd is een fase van veel veranderingen, lichamelijk, emotioneel en geestelijk. Een ontdekkingsreis naar nieuwe mogelijkheden en grenzen. Ook wordt er op deze leeftijd veel stress en spanning ervaren door o.a. druk van buitenaf, competitie, proefwerken etc.

Omdat er op deze leeftijd veel op je af komt en in je lichaam verandert, kan je minder goed in je vel gaan zitten. Het kan zijn dat je hierdoor allerlei klachten krijgt, zoals hoofd- of buikpijn, minder goed slapen, spanning of spierpijn voelen in je nek/schouders en ook wisselende stemmingen. 

Yoga kan je dan helpen om beter om te kunnen gaan met al die veranderingen in die nieuwe fase van je leven!

Door tijdens een yogales uitgebreid stil te staan bij onderwerpen die jou aanspreken, zoals zelfvertrouwen, vriendschap en jezelf mogen zijn, kom je weer in contact met je eigen lijf. Op deze manier leer je ervaren dat het goed is zoals je bent, ook al is de wereld om je heen druk, verwarrend of veeleisend.

Elke les kan anders zijn en afhankelijk van het thema van de les doen we rustige of juist meer dynamische yogaoefeningen/houdingen, al dan niet met muziek. Dit kunnen houdingen zijn die je alleen doet, maar ook duo-houdingen of als groep. We doen ademhalings- en concentratieoefeningen, mindfulness, meditaties voor rust, contact en ontspanning in jezelf, massagespel.

Na afloop drinken we thee met elkaar en sluiten we af met een creatieve opdracht die we met elkaar bespreken. Er is ruimte om met elkaar over onderwerpen te praten, die bij ieder van jullie kunnen spelen.

Zou je ook meer rust willen ervaren, geloven in je eigen kracht en vertrouwen op je intuïtie, waar je ruimte krijgt voor jouw zijn, geef je dan op voor een kennismakingsles!


Elke donderdag avond bij Yogastudio Sacha, Gravenstraat 30 Hoorn van 18.30 tot 19.45 uur. Opgeven kan via info@yogastudiosacha.nl

Je bent altijd welkom!